Usluge - Bolnički odjeli

Palijativni odjel

Palijativna skrb je aktivna, sveobuhvatna skrb za pacijenta čija bolest više ne reagira na diferentno liječenje te se dalje nastavlja simptomatsko liječenje uz socijalnu, psihološku i duhovnu potporu. Interdisciplinarna je u svom pristupu, obuhvaća pacijenta , obitelj i zajednicu. Afirmira život a smrt smatra normalnim procesom, ona smrt niti ubrzava niti je odgađa i nastoji očuvati najbolju moguću kvalitetu života sve do smrti.


Mjesta provođenja palijativne skrbi:

Specijalna bolnica za plućne bolesti Rockefellerova otvorila je odjel za palijativnu medicinu i palijativnu skrb sa kapacitetom od 15 postelja 14. 10. 2015. te aktivno počela sa radom. Primaju se definirani palijativni bolesnici prioritetno pulmološke i kardiološke maligne i kronične nemaligne bolesti u završnoj fazi. Boravak je ograničen na maksimalno 14 dana temeljem odluke HZZO-a te se može dogovoriti uz prethodno popunjeni upitnik za prijem koji se može naći na stranicama Bolnice. Za sva pitanja smo otvoreni te nam se možete obratiti putem telefona 4684 400, faxa 4612 247 ili e mail-om.

Za prijem na palijativni odjel potrebno je preuzeti upitnik ovdje te ga ispunjenog poslati na mail adresu bolnica@pulmologija.hr.