Vizija i misija

Naša vizija je osigurati opseg i kvalitetu usluga plućnim bolesnicima sukladno njihovim potrebama i prema standardima Europskog pulmološkog društva (ERS). Provoditi doktrinu liječenja plućne i vanplućne tuberkuloze prema naputcima Svjetske zdravstvene organizacije kao jedina ustanova namjenjena toj bolesti (još od 1933. godine) u Zagrebačkoj županiji.

Uspostaviti standarde postupanja s bolesnicima od kroničnih opstruktivnih plućnih bolesti (astme i KOPB), infektivnih i alergijskih bolesti dišnog sustava. Dalje razvijati djelatnost Centra za kroničnu respiracijsku insuficijenciju i poremećaje disanja u snu.

Misija bolnice je pružiti uslugu dijagnostike i liječenja plućnih bolesnika na razini učinkovitosti i kvalitete Europske zajednice. Liječenjem plućne i vanplućne tuberkuloze postići negativizaciju kulture sputuma i drugih uzoraka na BK u 95% slučajeva.

Djelovati na unapređenju djelatnosti prepoznavanja, liječenja i potpore bolesnicima s nekim od stupnjeva privremeno ili trajno porušene temeljne funkcije pluća – izmjene dišnih plinova, bez obzira na uzrok. Epidemiološki najznačajnijoj grupi tih bolesnika – oboljelih od KOPB i nedovoljno respiratorno prepoznatoj grupi neuromuskularnih bolesnika – osigurati što ranije otkrivanje, liječenje i rehabilitaciju u fizičkom i funkcionalnom smislu te postizanju i održanju što bolje kvalitete života.

Misija bolnice u svoje središte djelovanja stavlja osobe s rizikom nastanka ili već oboljele od nedovoljnosti plućne funkcije. Te osobe u ovoj bolnici trebaju naći ne samo mjesto liječenja u akutnom pogoršanju već dugoročno i izvor trajne potpore. Pri tome težimo da se zadana misija ostvaruje učinkovitom uporabom ljudskih, materijalnih i stručnih resursa.

Uspostavljamo za našu djelatnost specifičan sustav mjerenja kvalitete rada.